Sista dagen på sommarchatten!!

Godmorgon!
Idag, torsdag, är sista dagen på sommarchatten. Den är öppen;
10-11.30, Ätstörningszonen
20-22, Öppen linje

På måndag tar den vanliga chatten vid, öppettiderna hittar ni HÄR på Tjejzonens hemsida. Det har känts så bra att hålla chatten öppen för er i sommar och vi hoppas verkligen att vi får en chans att göra om det nästa sommar igen. Bloggen kommer även den att ta ett uppehåll från det att sommarchatten slutar, men som vi skrev i tisdags håller vi på att smida hemliga, spännande, roliga, planer inför hösten. Vi återkommer med mer info.

Dagens låt



Den här låten brukade jag och min bästis spela när vi gick i åttan och nian på högstadiet, ibland snyftande, eftersom det är så sorgligt att människor försvinner. Jag kan fortfarande få tårar i ögonen då jag lyssnar på den. Så varför vill jag dela med mig av den då? Jo, den är ju fin. Och även sånt som gör ont kan vara värt att lyssna på ibland, inte minst för att bli påmind om allt fint man har i sitt liv som inte försvunnit.

/E på bloggredaktionen

Chattens öppettider idag

Hej tjejer!
Idag, onsdag, har chatten varit öppen på förmiddagen och är även öppen;
18-20, Ätstörningszonen
20-22, Öppen linje

Dålig uppdatering!

Hej tjejer!
Som ni kanske har märkt så har vi inte hunnit med att uppdatera bloggen så mycket som vi brukar göra de senaste dagarna. Anledningen till det måste vi tyvärr hålla hemlig ett tag till, men vi vill att ni ska veta att det inte handlar om att vi har tröttnat! Hoppas att ni orkar stå ut med oss ett tag till för vi tror att det hela kommer att bli grymt i slutändan. Under tiden får ni gärna hjälpa oss genom att berätta vad ni har tyckt om bloggen under sommaren och vad ni skulle vilja läsa mer om. Era åsikter är det viktigaste för oss!

Chattens öppettider idag

God förmiddag!
Idag, tisdag, är chatten öppen;

10-11.30, Ätstörningszonen
18-20, Ätstörningszonen
20-22, Öppen linje

Tjejzonens blogg - vad tycker ni som läser?

Tjejzonens blogg skapades i juni 2010, den är med andra ord ett ganska nytt påfund. Ett påfund som vi tror är bra eftersom det finns så himla mycket trist på nätet som man snarare blir nertryckt än upplyft av. Och varför skulle inte Tjejzonen finnas i bloggvärlden när alla andra finns där?
Vi hoppas på att bloggen ska kunna finnas kvar även i höst, vad tycker ni?
Vad skulle ni i så fall vilja läsa mer om?

Dagens låt


Sista veckan på sommarchatten!

Hej tjejer!
Idag har Tjejzonens ordinarie personal kommit tillbaka ifrån semestern, det har vi firat med ett möte om hösten. Vi har också hälsat Ätstörningszonens nya samordnare, Anna, välkommen till Tjejzonen. I förmiddags var chatten på Ätstörningszonen öppen kl 10-11.30, under eftermiddagen och kvällen kommer chatten att vara öppen igen kl 18-20 (Ätstörningszonen) och kl 20-22, (Öppen linje).

Den här veckan är sista veckan på sommarchatten!
Sedan tar ordinarie chatt över igen.

Chattens öppettider idag

Godmorgon tjejer!
Idag, söndag, är chatten öppen;

19-20.30, Öppen linje
21-22.30, Ätstörningszonen

Idag är chatten stängd

Idag, lördag, är chatten stängd. Läs gärna inlägget nedanför och svara på frågorna om du inte redan gjort det. Och tack så jättemycket ni som har svarat, det är så roligt att höra vad ni tycker. Det är ju för er skull vi har chatten öppen i sommar.

Vad tycker du om sommarchatten?

Hej tjejer!
Sommaren börjar lida mot sitt slut och eftersom det här är den första sommaren Tjejzonen haft chatten öppen vore det roligt att veta vad ni tycker om det. Vi vore superglada om ALLA som chattat med oss kunde lämna en kommentar och svara på frågorna nedan. Du får självklart vara anonym!

1. Hur har sommarchatten varit? Bra? Dålig? Båda?
2. Om du fick önska, skulle du då vilja att chatten var öppen även nästa sommar?



Ha en fin dag och passa på att njuta av sommaren, den försvinner snart igen. Ät mycket jordgubbar.

Dagens låt


Chatten är stängd idag

Idag, fredag, är chatten stängd.

Dagens låt


Chattens öppettider idag

Godmorgon!
Är det lika vackert väder i resten av Sverige som det är i Stockholm just nu?

Idag, torsdag, är chatten öppen;
10-11.30, Ätstörningszonen
18-20, Ätstörningszonen
20-22, Öppen linje

Troll på loftet

I morse var det lite tekniskt krångel med Ätstörningszonens chatt. Vi ber om ursäkt att det blev så, men ibland samarbetar inte tekniken med oss. Vi har även fått höra att det går lite troll i Öppen linjes chatt också som gör att det buggar lite, att ni blir utkastade (utloggade) ur chatten ibland helt ofrivilligt. Det är vi också ledsna för, och vi jobbar på att lösa problemet.

/Bloggredaktionen

Tjejzonen intog Pride!

 

Tjejzonen på Pride!

Under förra veckans pridefestival tog vi på Tjejzonen, tillsammans med flera andra av Sveriges tjejjourer, över en del av festivalen! Vi hade ett tält i parken där man kunde dricka saft och äta kakor, spela spel, snacka med tjejjourstjejer och sätta klittan på fittan. På Lava i Kulturhuset hade vi ett bord med infomaterial och böcker, onaniskola och tjejjourstjejer att snacka med. Vi gick också runt med en skrinda på stan med material, filtar, kakor och annat roligt.

 

På lördagen var det dags för den mäktiga paraden att dra genom stan. Självklart var Tjejzonen och tjejjourerna med här också! Alla tjejjourer gick tillsammans under Tjejjouren.se och vi syntes och framförallt hördes. Vi hade världens bästa sambaband med oss, som trummade oss genom stan! Publiken hejade på och det var en helt fantastisk känsla!

 

Det har varit en otroligt fullspäckad och rolig pridevecka, och vi ser fram emot nästa års Pride! Då hoppas vi på att ännu fler tjejer kommer och hänger med oss och deltar i allt roligt! Hoppas vi ses då!

 


Dagens låt


Chattens öppettider idag

God förmiddag tjejer!
Roligt att så många tyckte till om skolk i betygen igår.
Idag, osndag, är chatten öppen;

10-11.30, Ätstörningszonen
18-20, Ätstörningszonen
20-22, Öppen linje

Skolk i betyget?

Imorse när jag drack mitt morgonkaffe tittade jag på Nyhetsmorgon. Vid sju skulle det bli debatt om skolan. Eftersom jag själv pluggar till lärare blir jag alltid nyfiken när politiker ska prata om skolan. Jan Björklund heter han som just nu är skolminister och ansvar för skolfrågorna i regeringen. Han diskuterade skolan med Ylva Johansson som är med i riksdagen. Då tänkte jag på er. Jag tror att många unga tjejer inte känner att någon någonsin frågar de vad dem själva tycker om skolan och olika politiska beslut som rör skolan. Jan Björklund vill till exempel att det ska stå inskrivet i betygen om man skolkat. Vad tycker ni om det? En bra idé och i så fall varför? Eller en helknasig idé?


Dagens låt


Chattens öppettider idag

Idag, tisdag, är chatten öppen;

10-11.30, Ätstörningszonen
20-22, Öppen linje

Ätstörningszonen är stängd ikväll

Hej på er tjejer i regnet!
Här i Stockholm regnar det som redan påpekats. Och tyvärr måste vi också meddela att chattpasset kl 18-20 på Ätstörningszonen blir inställt ikväll pga personalbrist. Det är vi jätteledsna för, men ibland räcker vi inte riktigt till för er, trots att vi så väldigt gärna vill. Men Öppen linje är öppen som vanligt ikväll kl 20-22.

Läsardikt

Ibland vill du bara fly
Från allt och alla
Ibland vill du bara gråta
Få gråta ut
Det gör livet ljusare
Det sa jag till dig
Det var innan du trodde på mig
Men nu vet du
Att jag alltid fanns där
Kanske önskar du
Att jag fortfarande fanns här?
Eller var jag bara ett spöke?
Vit och genomskinglig framför dig
Eller kanske en skyddsängel
Med ett varmt leende
Enbart åt dig
Eller var jag mig själv?
Så glad, men ibland
Så sorgsen
Jag vet inte vad jag var för dig
Men jag hoppas att jag var
Mig själv

För mer har jag inte...

Av Evelina

När det regnar

Det är mulet och regnet häller ner i Stockholm. Även om man tänker på alla små kantareller och blåbär ute i skogen som växer och blir goda kan det kännas lite trist när det är sommarlov och man inte kan gå ut och hitta på något. Vad gör man då?

Läs en bok! Gå till biblioteket och låna en eller rota i någons bokhylla. Den här sommaren har jag läst Stieg Larssons böcker. Spännande och bra, men resulterade i att jag gick och låste överlåset och tittade i garderoben innan jag gick och la mig. Alltså inget för den som är lite lättskrämd....

Baka en kaka! Kanske en sats bullar? Eller en god sockerkaka kryddad med kardemumma efter smak och lite hallon? Googla på något gott och sätt igång.

Framkalla dina fotografier! Även om du redan har sett alla dina bilder på datorn kan det vara kul att ha ett riktigt album i framtiden. Något att visa barnbarnen eller plocka fram på en tjejmiddag om fem år. Dessutom är det jätte kul att pyssla ihop det!

Titta på din favoritfilm! Unna dig att titta på en film som du redan har sett flera gånger men blir glad av igen. Eller en film som du tyckte om när du var liten? Jag skulle vilja titta på Drömkåken, Ebba och Didrik, Skärgårdsdoktorn och Trollsommar...

Koka en kopp te! Det kan vara lite skönt att få mysa i soffan trots att det är mitt i sommaren. Koka en kopp te, hämta en filt och kryp upp. Ta hand om dig själv!


Dagens låt



Dagens låt önskades av Emma. Vill du också önska en låt?
Maila [email protected]

Chattens öppettider idag

Gooooodmorgon alla morgonpigga!
Hoppas ni haft en härlig helg.
Idag, måndag, är chatten öppen;

10-11.30, Ätstörningszonen
18-20, Ätstörningszonen
20-22, Öppen linje

Del 3: Att bli frisk från en ätstörning

Nu är det dags för den tredje och sista delen av "Annas" berättelse om hur hon blev fri från sitt ätstörda beteende. Tidigare har vi publicerat hennes egen sjukdomsberättelse och en text om hur hennes förändring mot det friska livet tagit form. Hon driver bloggen Vägen från 37kg, och nu kommer ni att få ta del av hennes egna gyllene regler.

Mina egna framgångsfaktorer och gyllene regler


Sluta träna! (Förutom vanlig träning även promenader. Syftet är att du måste ge kroppen lugn och med egna ögon upptäcka att du inte blir överviktig av att inte röra på dig)

 

Ha en testvecka! (Fantisera om hur du önskar att en perfekt dag i ditt liv utan ätstörningar ser ut. Skippa träningen, härma dina icke-ätstörda kompisar när ni äter/ha en kompis som stöd under veckan, undvik dina gamla ”trygga” maträtter, tänk på förhand ut aktiviteter att sysselsätta dig med istället för att du tänka för mycket på mat)

 

Väg dig inte! (du behöver inte veta och ha en EXAKT kilovikt, desto mindre siffror jag har i huvudet desto bättre mår jag, om jag väger 55 eller 59 spelar ingen roll längre)

 

Våga njutningsmellanmål, ”Fika” (viktigt att undvika förbud och regelbundet få äta mellanmål som man verkligen njuter av, syftet är att avdramatisera maten och plocka ner den från sin höga pedistal, minskar risken för bulimi och hetsätning)


Hantera aldrig din ångest med kompensation! (dvs genom att svälta, träna eller kräkas, om du har ångest får du bli förbannad, ledsen, etcetera men det bästa är peka fingret till ÄS och göra tvärtom. Istället för att svälta/träna/kräkas så fortsätter du att ÄTA regelbundet och undvik att hamna i den onda cirkeln med ”svält-träning-ÄTA-svält-träning-ÄTA-svält-träning...”)

 

Fyll din hjärna med positiv energi (injicera positiva tankar i form av inspirerande sommarpratare, fängslande biografier, färgsprakande och livsglada bloggare, gå ut på ett mysigt café och låt dig smittas ner av cafégästernas entusiasm och glädje)

 

Mer info om ovanstående punkter hittar du på min blogg. För djupare beskrivningar skriver jag just nu en egen självhjälpsbok mot ätstörningar.

Kom ihåg att det inte måste vara måndag för att du kunna påbörja din utveckling mot ett friskt liv utan ätstörningar. Du kan börja redan idag. Om en timme eller till nästa måltid. Valet är ditt.

 

Du är värd att få det bästa du kan här i livet. Man lever bara en gång så varför slösa bort livet och nöja sig med något som bara är ”halvbra”? Du KAN och FÖRTJÄNAR att få det bästa!

Ditt starka psyke har dragit ner dig i ätstörningsträsket. Se till att utnyttja dig av samma kraft men åt andra hållet, till att kämpa dig frisk.


Hörs och syns i bloggosfären!

Anna


Dagens låt


Chattens öppettider idag

Godmorgon alla pigga flickor!
Idag, söndag, är chatten öppen;

19-20.30, Öppen linje
21-22.30, Ätstörningszonen

RSS 2.0