Power woman!

Tyvärr blir texten från veckans gästbloggare försenad... Medan vi väntar på den vill en av volontärerna berätta om sin förebild - en riktig power woman!


Jag vill berätta om en av mina stora förebilder och inspirationskällor, hon heter Elisabeth Massi Fritz och jobbar som advokat. Jag har tyvärr aldrig träffat henne eller tagit initiativet till att meddela henne om hur otroligt cool jag tycker att hon är men hoppas att få chansen att göra det en dag. Elisabeth jobbar med brottsoffer är den enda advokaten i Sverige som är specialiserad på hedersrelaterat våld. Det betyder att hon hjälper kvinnor och flickor som på grund av sitt levnadssätt blir utsatta för våld, förtryck och i värsta fall mord av sina släktingar. När hennes dotter var nyfödd hjälpte hon Pelas syster att vittna mot sina morbröder som hade hjälpt till att mörda Pela, hon hade levt för "svenskt" och tack vare den otroligt modiga systern och Elisabeths jobb dömdes de till livstids fängelse. Hon är en av dem som talar högt om att man ska ändra lagstiftningen så att det ska räcka med att en kvinna säger NEJ för att det ska räknas som en våldtäckt i lagens ögon. Jag glömmer aldrig dagen när hovrätten slog fast att Elisabeths klient visst hade blivit våldtagen av "Stureplansprofilerna", även om hon ville från början. I författande stund biträder hon en av kvinnorna som blivit illa behandlade av "Polismästaren".

Elisabeth har valt bort det mycket mer välbetalda jobbet som bolagsjurist för att slåss för andra kvinnor, kvinnor som verkligen behöver hjälp. Hon sitter bredvid dem i rättssalen och stöttar dem när de blir utfrågade om hemska övergrepp. Hon försvarar kvinnors rättigheter. Hon är en av anledningarna till att jag valde att börja studera juridik och jag längtar tills jag är klar och får jobba med precis samma sak.

Vill ni veta mer om henne tycker jag att ni ska lyssna på hennes sommarprat från 2008.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0