En ny sajt om sex!

Sex & Blandat är Nyheter24's nya sajt om sex, relationer och kropp för tonåringar och unga vuxna. Eftersom vi på Tjejzonen får många mail om just sex, att vara ihop med någon och hur ni ser på era kroppar blev vi nyfikna på Sex & Blandat. Därför tog vi ett litet snack med Hanna Fridén som är redaktör för sajten.


Foto: Hanna Fridén, Sex & Blandat

Vad är syftet med sajten Sex & Blandat?

- Syftet är att utbilda, roa och beröra. Praktiskt sexualundervisning, roliga tips och historier folk känner igen sig i.

Behövs det verkligen ännu en sajt om sex?
- De flesta sajter som rör sex där ute går under tre kategorier. Antingen ska det vara superporrigt och jättespexigt med en massa guider på de tjugo bästa dildosarna eller de grymmaste femtio ställningarna enligt Kama Sutra. Typ hängande apan och brinnande svärdet eller golande kycklingen och allt vad de heter. Eller så är det väldigt, väldigt kliniskt. Informativa sajter som informerar om olika könssjukdomar, anatomi och skydd. Den tredje kategorin är sajter som behandlar könsnormer, sexologi och queerteori.

Det vi vill uppnå med Sex & Blandat är att nå ut med viktig och rolig information till människor innan något tråkigt händer, och nå fram med information som folk annars inte tar del av. Viktiga sajter som rör könsnormer eller som har en hel del praktiskt information går folk i regel bara in på om de redan blivit drabbade av något eller om de redan är intresserade av ämnet. Vi tar upp vad sex är på riktigt. Inte något Hollywoodsex med hundra glittrande dildos eller tantrasex som räcker i flera timmar, inte ändlöst problematiserande som folk har svårt att relatera till. Vi försöker ta ner det på en nivå som faktiskt berör folk, som folk kan känna igen sig i. På ett avslappnat, roligt plan. Alla andra typer av sajter är också mycket viktiga, jag vill understryka att jag inte klankar ner på dem, utan snarare är oerhört glad över deras existens. Men vi behövs också!

Varför tycker du att det är så roligt att skriva om sex?

- Sex är en så stor del av livet, oavsett hur eller om du väljer att ha sex. Hur ditt sexliv ser ut, hur nöjd du är med det, återspeglar hur nöjd du är med dig själv och hur du mår i din vardag. Sex kan vara fantastiskt, men det kan också vara jobbigt, det kan vara förtryckande eller frisläppande. Men det är sällan som din läggning, hur du än utövar den, och hur folk ser på den inte påverkar ditt liv och hur du ser på dig själv.
Och om man ska sluta vara en fin öppensinnad jävel och komma med lite rakt på sak: Jag är ju en kåt jävel, kan inte rå för det. Lika bra att använda det där till något vettigt, alltså.


Vill du läsa Sex & Blandat? Klicka HÄR.

Kommentarer
Postat av: Emma - om man mognar ruttnar man

haha jag älskar Hanna Fridén alltså :D

Och den där sajten är verkligen one of a kind :)

2010-07-17 @ 10:44:29
URL: http://emmavestergaard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0